Thursday, July 06, 2006

Lily Cole på Moschinos visning.
Heja tillknäppta tantchic-koftor och sidenrosetter!

Såhär vill jag se ut i höst!

Japp, mitt i den 30-gradiga sommaren tänkte jag nu komma med lite murrig höst. Höstvisningarna har varit och jag tänkte smygstarta lite med att visa några av mina favoriter hittills;


På Sonia Rykiels visning kryllade det av underbara 40-talsinspirerade klänningar i silkiga material och i ljusa pastellfärger. Min favoritfärgkombination just nu är svart, gammeldags puder/laxrosa, och grått, och turligt värre syns just dom färgerna på nästan alla höstvisningar:D (om du vill kolla på hela Sonias bedårande kollektion kan du göra det här:http://www.style.com/fashionshows/collections/F2006RTW/review/SRYKIEL)

Häftig klänning från Chloè

En av mina egna skisser

Om jag hade jättemycket pengar skulle jag ha köpt den här
fantastiska 20-tals silverklänningen från Chloé
(och här kan du kolla på resten av Cloés också bedårande kollektion:
http://www.style.com/fashionshows/collections/F2006RTW/complete/thumb/CHLOE)

En till av mina egna skisser. Tänkt att vara " den lilla svarta " som jag älskar att den är på väg tillbaka. Ofta det stiligaste man kan ha på sig

Acnes underbara version av den lilla svarta från i år med Tulpan-linjekjol

Jag och min syster Sara i julas på bal i varsin lilla svarta, båda vintageorginal från 40-talet


Idag har jag förövrigt haft min första sommarjobbsdag, på en jättemysig liten kaffe/te/sylter&safter/hemlagad mat/presenter-affär. Jättekul, men p ga det kvävande varma vädret var det inte så många som var sugna på att gå på stan, så det blev lite drygt.. (när det dessutom var varmare inomhus än utomhus) Men det är kul iallafall!:)

Tjingtjing!
4 comments:

Anonymous said...

Den blonda klär bra i klänning ;D

Miriam said...

Haha, tack, den blonda är jag (ifall du menar bilden på mig och min syster)och ja, jag gillar den där klänningen:)

Anonymous said...

skit snygg..märke? eller kanske hemsydd?

Miriam said...

Nej, den är tyvärr inte hemsydd (verkligen en sån man skulle velat ha gjort själv!) utan det är (kanske inte helt oväntat) återigen den fantastiska affären Kupan. Alltså, second hand. Det finns ingen lapp i den, men att döma efter sömmarna så gissar jag på att den är en skräddarbeställning som någon gjort för väldigt länge sen. Jag har ju ingen aning egentligen om vilket årtal det kan röra sig om, men om man går efter modellen, tyget och somsagt hur den är sydd så gissar jag (och hoppas!) att den är från 40-taletnågon gång.